Jasně Hanko, ty si ho můžeš s klidem nechat vypnutej. Ty už víš svoje..................................., hodně štěstí. pa
09.08.2008 23:26:00 | PatriceB
myslím že kvůli takovýmu nočnímu telefonátu stojí za to nechat si mobil zapnutý (já ho na noc vypínám - asi o hodně přicházím...)
:o)
09.08.2008 23:04:00 | hanele m.
Tak za prvé: Anotace odkazuje k samotnému Sokratovi - jako slušnému člověku. Za druhé: Sokrates nebyl krásným modelem, v jistém smyslu to byla taková postavička, ale pro mě je to muž se velkým M. Sokrates přijal svůj odsudek s myšlenkou na to, že odmítat rozsudek "spravedlivé" obce je přece nesmysl. On jediný byl pravým věřícím člověkem v Athénách, on dal smysl celé filosofii - jako úsilí o dosažení ctnostného života. Je toho samozřejmě mnohem více co by se dalo povědět k jeho osobě.
A mimochodem Patriček Sokratovi nesahá ani po špičky. Snad jsem jenom osobně přijal jeho způsob jak být pokorný a naslouchat přírodě i sám sobě při mém životním konání. Jeho potupná smrt mě mrzí.
09.08.2008 16:24:00 | PatriceB
Zajímalo by mě jestli tvůj Sokrates
měl nějaké vady na kráse.
Protože jinak by se našemu Patričkovi
určitě nevyrovnal.
09.08.2008 15:22:00 | Equus przewalski
báseň se mi líbí
jen mi k ní nesedí anotace,
pokud vím i Ti, co nechali Sokrata popravit,
sami sebe považovali za "slušní lidi"
09.08.2008 09:33:00 | Romana Šamanka Ladyloba