Čtu Tvoji báseň
°°
z oblohy
černé cáry
jako na scéně
zapomenutí
neznělý popěvek
. . . smutků . . .
čtu ve Tvých básních
Víš
někdy
projdu se s dětmi alejí
a tichý říční proud
mi polaská srdce
. . . i duši . . .
dá mi nadechnout
odplaví bolesti světa
a stín stromů
rámuje odraz města ve svahu
tatínku . . .
. . . máme ještě drobečky . . . ? . . .
volají děti . . .
Labutě důstojně čekají u břehu
a já vnímám tep života
na zápěstí podané ruky času
Je to jiná scéna
. . . bělostná oblaka nad hlavou
ve větvích na slepou bábu
slunce si hraje
. . . zaslechneš padat list . .
a přes řeku zní Chopinův Mazur
Dějeství dnů časem psaných
. . . na promenádě generací . . .
chutnám ticho
v kratičkých pauzách
mezi doušky
jako bílé víno
ze svahu pod Pavlovem . . .
°°
Přečteno 374x
Tipy 26
Poslední tipující: Lorraine, Myrja, okapovaroura, STIMPRE, spare, Holis, labuť, saddova, Lota, Jiparo, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)