Corrida
Žhavé slunce,
plné arény,
rudé víno,
krev v těle proudí,
do všech zákoutí,
oči bojem svítí,
pravé poledne,
Matadoři se,
pod zlatou sochou,
dnes scházejí,
los v klobouku,
točí se,
na papírku,
číslo napsané,
kdo dnes padne,
smrt k němu přijde,
k vítězi,
lid mu k nohám padne,
býci začínají,
jsou vpouštěni,
Corrida bouří,
rudé prapory,
Pikadoři urputně,
Matadory brání,
když na koních,
kolem nich,
projíždí,
před hněvem,
fénického přízraku,
Diova souhvězdí,
Banderillas touží,
svými hůlkami,
zasáhnou šíji,
divokého démona,
ať skrčí se před pánem,
váženým,
Matadorem,
který zabije,
starým mečem,
z půlměsíce,
zrozenou muletou,
mezi lopatky,
zvířeti,
co sil na začátku boje,
plné bylo,
jen troska zbyla.
Přečteno 324x
Tipy 18
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, hanele m., Lady Carmila, okapovaroura, mamina, Holis, labuť, igniss, Bíša, Květka Š., ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)