Svíce
První slza teče
jako vosk od zapálené svíce;
druhá už je dolíček
a bědování, že mohl jsem udělat více;
následuje další slza,
to je slza bolesti;
svíce dohořívá a v hlavě jsou neřesti...
Dokud tečou slzy jako vosk z jediné svíce,
dá se všechno zachránit a získat i více.
Pokud slzy tečou jedna přes druhou,
moje dohořela a ty zapálíš druhou...
Přečteno 364x
Tipy 5
Poslední tipující: okapovaroura, Holis, SZN, milenium
Komentáře (1)
Komentujících (1)