RYTÍŘI
Anotace: prosím o komentáře
Meč třímej v jedné pěsti
A v druhé štít
Tak ať nám přeje štěstí
My jdem se bít
Vydržte, bratři, stůjte pevně
Napněte luk, založte šíp
Své duše neprodáme levně
Bývalo hůř a bude líp!
Jsme muži rány, děti meče
Zrozeni z vřavy bitevní
Jak víno rudé krev ať teče
Ať můžem zlost svou topit v ní
Tisíce dní a stovky nocí
Náš mocný řád už brázdí svět
Bojuje sám a bez pomoci
Kupředu kráčí, nikdy zpět
Tak, jako první jarní zprávy
Jež jižní vítr nosíval
Zmizely časy naší slávy
- i tak však bojujeme dál
Jsme muži rány, děti meče
Zrozeni z vřavy bitevní
Jak víno rudé krev ať teče
Ať můžem zlost svou topit v ní
Dnes doba nová točí světem
A jiné hodnoty mu vládnou
Špatný dá příklad otec dětem
Čest muže nemá váhu žádnou
A přesto spolu v plné zbroji
- meč jazyku a duše štít –
To naše staré vojsko stojí
Bok po boku se jdeme bít
Dál muži rány, děti meče
Válčí na polích bitevních
Krev nepřítele proudem teče
Když padá rukou rytířských.
Přečteno 313x
Tipy 6
Poslední tipující: jedam, Actafool, okapovaroura, gentoo
Komentáře (4)
Komentujících (4)