Parabola
znám pána z malého městačka
žije jak rovná úsečka
rovnice o té neznámé
co neznáme
v pendlovkách přesná kolečka
nezapadnou-li nepřečká
do nekonečna to vychází
bez nesnází
ten pán jednou ztratil hlavu
pro jednu dámu z davu
pro jednu ženu z lidu
a pozbyl právo klidu
tak jeho přímá úsečka
a ozubená kolečka
lámou se nahoru dolů
ale spolu
šustí kolem zlé jazyky
nebo co je to za vzlyky
ano řeknou si do tváře
u oltáře
spojí se možná na věky
originály s padělky
rovnice o jedné známé
kterou známe
spolu tu bydlí v městečku
nepostrádají úsečku
zmizela věta holá
parabola
Přečteno 282x
Tipy 14
Poslední tipující: Tanzania, BArBArKO, Holis, poustevník Jirka, enigman, blue, WAYWARD, Psavec, okapovaroura, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)