wW I
Anotace: první světová válka...
Strach, smrad a hlína
Bláto, smrt a špína
Zákopy, země nikoho
Děla a pušky
Kostí a střepin mnoho
Na mase mušky
V zakopu major rozkaz dává
Bajonety a vpřed rukou mává
Běžíme, kolem krátery a dráty
Smrtka k nám natahuje hnáty
Dobíhám do díry zakop zvané
Tam vše jako by potrhané
Lidi i zvířata
Zbraně i k obědu kuřata
Pár živoucích bytostí jde proti mně
Na pušce bajonet
Vrazili mi ho do břich, jemně
A pak zní jen sonet
I sonet dozněl
U hrobu se teď řekne: ten štěstí neměl
I hrob zmizel v lese
A díry zarůstají
Teď jen ostružiny tam zrají
A mravenec větvičku nese…
Přečteno 231x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr
Komentáře (0)