Konec tyranie

Konec tyranie

Anotace: Na básničky moc nejsem, takže je to spíš takovej paskvil.

Pod kopyty duní zem,
vojsko volá:"My už jdem!"
Země saje číci krev,
sok se bije jako lev.
Na obloze krouží sup,
zloděj nese si svůj lup.
Město padlo, domy hoří,
temný mrak se nad ním tvoří.
Všude válejí se těla,
a tu hlava, co korunu měla.
Nový panovník se mračí,
jedno město nepostačí.
Půjdem dál a budem bít,
dostanem co budem chtít.
A tak šli a drancovali,
dokud všechno nezabrali.
A pak někdo řekl:"Dost!
Ten chlap nemá žádnou ctnost.
Zbavme se ho jednou provždy,
ukončeme tak ty vraždy."
Byla noc a měsíc svítil,
král na koni vstříc záhubě se řítil.
Ráno v tratolišti krve,
leží král, jak jeho obět prve.
Dnes radostí všem srdce bije,
je konec válkám, konec tyranie!
Autor Moriwen, 27.08.2008
Přečteno 368x
Tipy 10
Poslední tipující: Adik29, okapovaroura, Psavec, Holis, WAYWARD, danaska, gentoo
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Že na básničky nejsi? To bych ani neřekla tahle je totiž moc dobrá

27.09.2008 16:53:00 | Adik29

líbí

Je dobrá.

27.08.2008 19:18:00 | Psavec

líbí

...paskvil vypadá jinak,toto je dobré :-) ST

27.08.2008 17:05:00 | WAYWARD

líbí

Vůbec to není paskvil, naopak. A kéž by si všichni ve světě mohli říci, že je koncec tyranie.

27.08.2008 16:56:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel