Schůzky s múzou
Když jsem tak četla svoje dílka
dostavila se slabá chvilka -
- co když se mě jednou zeptají,
jak moje básničky vznikají?
I když se snažím psát romanticky
svá dílka tvořím dost prozaicky.
Každý den k deváté večerní
čeká mě povinné venčení
našeho malého Toníčka.
Tak vznikla každá má básnička.
Máme své místečko, kde je hezky
tam si čte Tonda své pesemesky,
mě krásné myšlenky přepadají
a veršíky mě napadají.
Tam na úpatí Kraví Hory
mám vždycky schůzku s těmi tvory
co denně mi nad hlavou přelétají,
nápady po vánku posílají.
Tak rychle táhnu Tondu domů
okolo školy a vzrostlých stromů,
v kuchyni začnu verše psát
a můj muž zkouší vyzvídat:
Co tě to mámo dnes popadlo?
Že už tě zas něco napadlo!
Neptej se, koukej na televizi,
já v hlavě držím si jednu vizi,
když mě teď necháš v klidu psát,
pak se ti budu věnovat.
Slovíčka vkládám na bílý list,
aby mí přátelé mohli číst
o štěstí, o lásce, o vyznání
od večera až do svítání.
A potom konečně jdu spát.
Zas mohu v klidu usínat.
Přečteno 304x
Tipy 26
Poslední tipující: labuť, WAYWARD, el viento, vodnař, Pišák, Lota, poustevník Jirka, Psavec, Manon.H, Iva Borecká, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)