Kdysi jsem napsal:
Čas deska už neutíká
zlenivěl pěšky už dávno nechodí
auťákem se kolem míhá
prý nespěchá jen závodí
Jindy zas:
Čas utíká
čas prchá
čas upaluje
03.09.2008 21:41:00 | Juan Francesco de Faro
.
Když vidím hlemýždě,
je to on,
kdo na kolejích zanechává stopu
aby ji vzápětí jako expres přejel
bez zastávek v okresních městech
když tepe jako datel
je to on,
přehlušený dunivým taktem
motorů nákladních trucků
řidičů bez tváří
když nesu prázdné dlaně
je to on,
narvaných v regálech supermarketů
plných zboží, které hlad duše
nenasytí
Když se ptám po smyslu
je to on,
když čeřenem srdce
chtěl bych ho zachytit,
jako zlatou rybku, ….
o které se hodně povídá,
ale stejně ji ještě nikdo nechytil ...
----------------------------------------------------
*- ... jo Hančo, tohle se mi líbí ...
.
01.09.2008 16:24:00 | HarryHH
...
čas jako voda uteče
těm kdo se konce bojí
a jiným zas se povleče
to když jim rány hojí
...
31.08.2008 17:38:00 | abcabcabc
Pravda. Já ho taky nejčastěji vidím v rukou, když se mi do nich nakvartýruje a směje se mi, když mi něco utíká mezi prsty, ošklivák. hefkéé je to.
31.08.2008 08:58:00 | kokeš od pana krbce