Vyhaslé oči
Vyhasly oči ještě živých lidí,
dříve, než se stali mrtvolami.
Nad jejich životy krkavci hnízdí
a jejich srdce stávají se krami.
Vyhasly oči nevinných novorozeňat,
tak málo vědí a tolik vypovídají.
Kdo stvořil je, stal se jejich kat...
a nářek rozléhá se v kraji.
Z vyhaslých očí nevidí pravost,
nevidí a snad ani vidět nechtějí.
Dívají se jimi a nevidí... Zlost -
snad jen tu... a alternativy její.
Komentáře (1)
Komentujících (1)