*
v návratech,
díváme se na sebe s lítostí
jako na cizince se slepeckou holí
ktetří nikdy již cestu nenanajdou
kde jenom vůně slova
nás vede a drží při životě
slova ….
po hříchu mnohokrát …
… šalebně …. lživého …
a přece se točí …
*
---------------------------------------------------
***- ... jako vždy u tebe,
... krásně mnohovrstevná georafická studie, pohoří duše .. .
*
24.09.2008 15:30:00 | HarryHH
...Puškin s Šuškinem asi zírají ...velice silné a působivé dílo ...smekám madam ...
03.09.2008 05:11:00 | WhiteSkull
Svět radovánek nemá rád
válku a její krutý řád
a rozum váš se jistě brání
myšlenkám na smrt. Ještě vám
nehyzdí mladé čelo svěží
vráskami starosti a klam
a zblízka viděla jste stěží
člověka, který v krvi leží
a umírá. Ach, bůh vám přej
nepoznat onu beznaděj.
Dost jiných běd nám život vnutí.
/Michail Jurjevič Lermontov/
02.09.2008 23:27:00 | Lota
I v krutosti se zaskví něhy jiskra
láska rozkvetla pod mečem bohatýrů
praporem věnčena koňských hřív,
jen step a vodka kouzlem jako dřív
volností vládnou všehomíru
jak kavkazských hor voda bystrá
***
Jiří senior
02.09.2008 21:40:00 | j.c.