K udoufání
Anotace: Tak nějak se mi nechce pryč.
Poslouchám, jak kapky deště
v odrazech lamp komponují
mistrovské dílo
které se neproslaví
a v chudé galerii
bude stát:
autor je neznámým umělcem
Dívám se, jak rezonuje déšť
a vítr diriguje osmou větu
staré symfonie
a nikdo nezatleská
Tak zpívám časosběrné verše
a nechci vystoupit
ze svého vlaku, ze sebe samé
opustit hudbu,déšť a barvy
vstříc lidem, které nechci znát
Vím, že mě chytí a svážou
že budu muset poslechnout
sklopit hlavu a ztratit se mezi nimi
v šedém úboru
Co když však převezmu řízení
Co když jim přece nakonec ujedu?
Komentáře (0)