Cesty v barvách noci
Anotace: http://www.psanci.cz/dilo.php?dilo_id=4845-cesty-v-barvach-noci
Chtěla bych letět nad planetou
nočních měst
procházet se po kolonádě
v očích odraz zálivu
jak napnutou tětivu
usednout na mrakodrapu
postát nad katedrálou
ztratit se v mlze vodopádů
pustit řece žilou
na lavičce v Louvru
vyznat lásku
v pokleku a prachu pudru
držet v dlaních slunce zapadající
nad horkým pískem středozemních pláží
pod cizími hvězdami jedinou noc zažít
shlížet se v kanálech Nizozemí
objevit mnohá tajemství
něco mezi nebem, zemí
dálnice v dálce rozteklé
řídit pod vrcholem sopky
nebe končící skoro v pekle
močály na okraji
lodní džunky v tomto kraji
vidět bohatství i bídu
jak spolu smlouvají a hrají
rozsvěcet okna v panelácích
posedět před vchodem s cigaretou
několik let rozpustit v mracích
na cestách se známkou zlatou...
Přečteno 283x
Tipy 22
Poslední tipující: Raduzk, drahý, kavec, enigman, Holis, isisleo, Štěpina G, Bíša, okapovaroura, spare, ...
Komentáře (6)
Komentujících (5)