Kdy se z muže stává básník
Anotace: Výřez korespondence mezi mužem a ženou v citové krizi
Žena:Nejsi doma,jsem osamělá,odcházím – s tebou končím,stále lžeš a ničíš sny.
Muž:Přetvářka a lež ?? Nikdy jsem nebyl schopen přetvářky a pravdu jsem
upravoval (lhal jsem) ,když zakázka byla ,což ty těžce nesla- proto lež.Nyní
sen Tvůj a tím nás obou zdárně splníme - pro mě výzva a pro tebe - prosím
vydrž ,dej mi šanci .Miluji tě víc než dokáže pero napsat,fotografii Tvou mám před sebou..
Před monitorem sedím tiše
jako kočka pod cypřišem.
Místo myši čekám majlík- který spraví moje zdraví.
Srdce bije pomateně - myšlenky se hrnou ve mě
ČERNÁ!-BÍLÁ?-BÍLÁ ?-ČERNÁ?
KTERÁ JE TA OPRÁVNĚNÁ???
Utápím zor ve tvých očích
a hlava, ta se točí , myšlenky jsou na tobogánu.
Lituji všech těch chvil, co jsem planě promarnil
Místo obzor televizních ,sledovat měl jsem stav Tvé mysli
a namísto utíkat měl jsem tebe objímat.
Hladit,líbat,konejšit Tě - naše touhy plnit
ruku v ruce lesy brouzdat,myšlenky si slunit.
Možná už pozdě bycha honit
přesto v srdci Tvém bych chtěl znovu zvonit.
Touhu srdcí splnit spolu - chtěl bych opět s Tebou znovu ,
v náručí Tě zahřívat ,sladká slůvka užívat .
Usínat a probouzet se vedle tebe , s tebou -
sen a touha má je
Prosím ! - vyslyš srdce mého volání díky tomu vyznání
Žena:Stál jsi mě hodně slz
a stále stojíš!!!
Žárlivče tupohlavý,nebýt zvláštních okolností,nikdy bych nepřišla na to ,že
umíš psát básničky
Muž: Vidíš , opětovně se potvrdilo heslo ,že vše zlé je na něco dobré
Jenom bych byl šťastný ,abychom za podobných okolností nenacházeli
inspiraci.Radši bych psal humoristické povídky- což se mi může stát po
zítřejším sezení.
Žena: Pokud mi to začne tímto směrem harašit,úplně vážně,kup mi pistol a zastřel mého cvrčka
Muž: Osobně ho vystrnadím večer ,kromě mě nemá žádný tvor mužského pohlaví právo rušit Tvé kruhy.
Žena:Radši mrtvou bys mě viděl ,než v náruči jiného
Být na tvém místě, tak se úplně vážně stydím,a to až se dozvím,co jsi dělal
dopoledne,uvidíš!
Muž:
Osůbko má milovaná
Hrozíš trestem - to je rána,
Ani mravokárce Kato neměl by oponenci na to.
Kdybys místo básně
Zavzdychalas slastně
Mému tělu vstřícně - skládal bych i písně.
Žena: Ty pako natvrdlé,jestli si myslíš,že Ty jsi moje inspirace,tak nemám slov.Psychiatr musí u tebe zcela vážně řešit žárlivost a pošahanost. manžel jako inspirace-no: to mu musíš nutně povědět.
.
Muž:
Píšu skoro jako tragéd,
spíše než ON - ale zoufalec jsem
Hledám něhu ,hledám lásku
NE
vození na provázku
citů .
Oplácet je Věc snadná
citů asi škoda žádná.
Proto prosím ,proto škemrám
buď se svou láskou ku mě štědrá.
Život běží, život pádí
už jen proto se mějme rádi ,
Srdce bolest , prázdná mysl
To nedává žádný smysl
Trápíme se ,hryžeme se - beze smyslu
- cíle ani vítěze není.
Přehodnoť cit svůj ke mě ,aby duše ,srdce
mohlo pravidelně bít pouze pro Tebe
Přečteno 431x
Tipy 8
Poslední tipující: Bíša, Iva Borecká, NikitaNikaT., jita.1965, Romana Šamanka Ladyloba, Holis
Komentáře (6)
Komentujících (5)