Kastany
Anotace: o smutném konci kaštanů v jednom brněnském parku
Kaštany
Stály vzrostlé kaštany,
zelená oáza
vprostřed asfaltového pole,
jednoho krásného rána,
přijela zabijáků četa,
řezali do masa
a třísky lítaly,
krev v žilách tuhla,
třísky lítaly,
slzy se draly do očí,
pusto a prázdno zbylo jen,
pusto a prázdno,
z kaštanů piliny
a pařez pro výstrahu
celého parku,
teď v Hradišti sedím
a pozorujíc jejich vzrostlé bratry,
slzy se mi do očí derou znovu…
Přečteno 277x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (1)
Komentujících (1)