Válečná

Válečná

Anotace: příběh neznámého vojína

Na studené zemi leží,
srdce dávno z kamene,
červenou tečkou steží,
vybírá další raněné.

Křik a slzy od krve,
s kartami osud míchá,
z vraha kořist poprvé,
přetěžko se dýchá.

Z cizí hlavně včelka,
ustřihla nitku k žití,
válka to byla velká,
na hrobě žádné kvítí,

Bez jména a bez křížku,
v cizí zemi spí navždy,
a bez hořících kalíšků,
zapomene raději každý!
Autor lama.sem, 16.09.2008
Přečteno 428x
Tipy 4
Poslední tipující: Xsa_ra, Modrý Anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí