Pro ...
Anotace: čistě z principu neřadím:)
Tichý šelest pod peřinou neštastníka,
dechberoucí píseň šeptá,
motýl nocí mučedníka omámí
a zem
je
náhle lehká
Mu v perutích čerň reality pulzuje,
on k světlu vzpíná mrtvé oči,
ať prázdný koráb šťastně k cíli dopluje,
ať tvář
se k vesně
otočí
Ach
Pane můj, ty s duší plnou bolehlavu,
před oltář kněz rád postaví tě
a smířen kráčí na popravu.
Hruď se bouří křikem zlého bezvěrce,
má kopí v dlani zkrvavené
tak přesně
míří
na srdce
Ach
Proč básně tvé tak melodicky kráčí ve tmě,
proč chci se v tobě rozplynout,
tak již mě zatrať!
nenáviď mě!
A múzám
mým
dej zahynout
Přečteno 330x
Tipy 9
Poslední tipující: Rovena, Flow Calipso, enigman, kulí očko, Manon.H, cordeli, hanele m.
Komentáře (2)
Komentujících (2)