PTÁŠ SE PROČ . . . ?
.
neuchopitelné jitro
jako nit navléknout den
a vyšít symbol slunce do mraků
zachmuřených duší
ptáš se proč . . .
neznám odpovědi
na prchavou otázku
nazdařbůh
nechám jít zástup slov
bez žalu
. . . bez bolesti
ryzost žití . . .
jako vzdálené ostrovy blaženosti
chované v teplých oceánech
kam jezdí se na dovolenou v párech
stejně vánky všednosti jim odvanou
když ráno stojím u okna
a nadechuji vlahé vůně jitra
vnímám ryzost žití
květy pozdního léta
stydlivě kloní ojíněnou hlavu
když si je nenasytně prohlížím
a žena ze sousedství se usměje:
- jsou krásné . . . že ? -
prohodí namísto pozdravu
neuchopitelná chvíle naděje
když ukláním se jitru
a i kdyby nebylo
než těch pár posledních šípkových květů
jak úchvatné je
s nimi se ráno pozdravit
je milé slyšet pár milých slov
je krásné číst Tvou otázku
na kterou neznám odpověď . . .
.
Přečteno 336x
Tipy 16
Poslední tipující: danaska, Lota, labuť, Marfuša, Psavec, isisleo, Triffid Kolbe, Rbb
Komentáře (4)
Komentujících (4)