úcta
Anotace: lidé totiž ztratili úctu i ke svým dětem…
Zamilovaný pár se prochází ulicí.
Aby.
Pozoroval ten bláznivej svět.
Muž a žena.
Propleteni do sebe se navzájem hřejí.
A jsou odhodláni odolat únorovému mrazu.
Ulice je plná lidí a každý někam spěchá.
Nelze však přehlédnout.
Že lidé ztratili úctu ke svým matkám.
Za oknem sešlého domu totiž vidí starou ženu a její vrásčitou tvář.
Jak pozoruje to dění, jehož byla před časem také součástí.
Zoufalou samotu v jejích očích nezakryje ani roztrhaná záclona.
Za kterou se snaží dožít poslední dny svého ztraceného života.
Odklánějí svůj pohled.
Aby ten příběh samoty a beznaděje pozdrželi.
A mohli si všimnout starého tuláka.
Na kterého může někdo lehce šlápnout.
Lidé totiž ztratili úctu i ke svým otcům.
Jeho domov jsou staré noviny.
A jediný přítel je slepý pes.
Naštěstí Bůh ukončí brzy i jeho trápení.
Je totiž milosrdný.
Jejich splín přeruší až řev okradeného chlapíka, naproti na ulici.
Banda špinavejch dětí utíká s jeho peněženkou ulicí a pokřikujou na něj sprostá slova.
Je to jako když se ucpe hajzl a všechna ta lidská krása přeteče a rozlije se po podlaze.
Lidé totiž ztratili úctu i ke svým dětem…
Přečteno 351x
Tipy 8
Poslední tipující: Dreamy
Komentáře (3)
Komentujících (3)