Ctnosti

Ctnosti

Anotace: Jak vidim dnesni svet!

CTNOSTI
Oddanost, ctnost, vznešenost
a láska,
v dávných dobách největší přednosti
ale v dnešním světě
je to moc, peníze a zkáza.
Pryč upadají tyto vzácné
ctnosti.
Avšak jen někoho přivedou
k lítosti.

Dnešní svět je příliš zbrklý,
příliš rychlý,
nikdo se nezastaví nad svými činy –
zda to, co koná špatné či dobré jest,
všechno chtěj zkusit na vlastní pěst,
však myslím, že tak se sami hubí,
nevidí, co vidět mají a pro lásku už
vůbec nezmírají.

Proč ale soudit všechny stejně,
malá jiskřička naděje snad vzejde
v nekončícím koloběhu-
život – smrt – život – smrt….

Snad najde se někdo,
kdo tuhle zbrklost změní,
doufám,
avšak času příliš není.
Autor Lalaith, 28.08.2005
Přečteno 265x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí