Popelnice pocitů
Anotace: o přecitlivělosti
V noční košilce
běháš
zahradou duše
mlhy myšlenek
smrkovými dotyky
kšiltuješ
do bolesti
Přitom stačí
jen usednout
na pařez v sobě
a mechově se rozplynout
v ticho lesní vůně
pro zastavení
Zrušit vteřinovku spěchu
soutoků slz
Minuty pocitů
svázat do hodin smíření
a nechat ten den
vykysat v geometrii vědomí
Vnitřní tma
každého z nás
někdy
probarví plástev duhy
v žihadlo
přerůžovělých popelnic
Ale my přece víme,
že máme v sobě i v jiných
slunce,
které umí,
umí hřát
Přečteno 290x
Tipy 33
Poslední tipující: Isobel, maena, spare, s.e.n, Myrja, WhiteSkull, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, Demotivovná Dezorientace, Mornafindë, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)