Lávy prameny
Anotace: Žhnou a stékají k úpatí kopců.....
Chudobný a pro svět ztracený
Dává v stále větší míře,
probudit vášní, lávy prameny
a nechává je běsnit po papíře
.....Kde hedvábná ňadra kopců
podtrhují vlídnost kraje,
tam zanikají slova bohoslovců
a ve větvích šumí píseň máje
Zaslechne ji krásná mladá žena
a jaro jejím tělem prorůstá,
až v srdci je náhle rozpolcena
Milence zločiny a krevní msta
Už osud vplétá ho do věnce
-svých kol. On, soudce i kat
Pán much, ta šedá eminence
dokončil hru, nemohl nevyhrát.....
...Odložil pero spokojen,
nitro chladne od uhlíků
Oběť vášně krásných žen
"prokletí mrtvých romantiků"
Přečteno 428x
Tipy 35
Poslední tipující: Lea Aura, Triffid Kolbe, drsnosrstej kokršpaněl, boštek, hezule, střelkyně1, Jin, Holis, Ishtar, fire.fly, ...
Komentáře (14)
Komentujících (13)