Duše na prodej
Anotace: Malé zamyšlení nad pohodlím nudy.
Obočím staženým
do pohledu mroucího
barvím mraky
černí nejčernější
s cílem získat kontrast
sirožlutých chapadel
která rachotem oznámí
příchod ďábla
nyní pokorného.
Tichým krokem neslyšným
se blíží tlupa
šedých rysů
mlčky a číhavě
aby rozsápali můj stín
vztyčený na obranu
duše vlastní
zatvrzelé všedností uplynulých dnů.
Dlaní rudou
podpisuji úpis nadějí
že nezůstanu v ráji studeném
od chladu
nebe na zemi
v naději
žáru pekelného
kde srdce hořet bude
jasným plamenem.
Zvedám číši
k přípitku
naplněnou krví ranní oblohy
a jdu zase na chvíli
vstříc životu.
Komentáře (7)
Komentujících (6)