Zrnka písku
Anotace: Hledání odpovědi na věčnou otázku PROČ
Někde..
zrnka písku v moři jsou.
Teplé mořské proudy
vzbuzují v nich touhy
cestu svou
a osud vyhledat.
Drsné,hrubé,jemné,
jiných barev jsou...
Prostě všehochuť.
Co zrnko, to jiný člen
ale v součtu tvoří sílu
která mění svět.
Spolu s běsem vodním
v útes buší spodní
rušíce tak mýty stálé
o pevnosti vytrvalé
co že stojí svět.
Další zrnka...
doneseny vlnou - pláže tvoří
Tehdy tělo tvé ocení
/hebkost,něhu,jemnost../
na písku tom ležení
Žárem pece staveny
v nádheru se promnění
a k užitku
dále
pro svou krásu,tvary
jsou.
Někdo řekne
"Zrnko písku" ...
Jaký význam má ?
Stejný jako člověk
v lidstvu
To už smysl dá.
Přečteno 370x
Tipy 10
Poslední tipující: Bíša, Iva Borecká, jita.1965, střelkyně1, NikitaNikaT.
Komentáře (4)
Komentujících (4)