Žalud
Můj majestátní žalud tak připomíná hřiba,
oválný klobouček a mohutný kořen.
Je celý zvrásnělý a hustě napjatý,
Lze počtem cév
odhadnout jeho stáří?
Ta sametová hebkost
špičky v jantarové barvě
a ten briskní lesk,
prosvítá do všech krajin.
nikdo nikdy nezjistí,
jak moc je překrásný,
a jednoho dne
bude plný prasklin.
Komentáře (0)