Nebe
Anotace: jedna z Cizostí
Sbírka:
Cizosti
nebe mi kdosi
vzal.
nebe mi kdosi vzal
a pak?
jak to bylo dál?
nevím.
nevíš?
byla tma.
byla tma.
byla tma!
ó můj Pane, byla tma
dne sedmého a posledního
ó můj Pane, byla tma
oranžová světla
tyrkysovou oblohou
kýč z knihy zručného malíře
se slevou se prodávala
minulé Vánoce
a ta paní, co jí koupila
své vnučce
je teď mrtvá.
a kniha žije.
a vnučka je v Tokiu
nebo Kjótu
Hanoji či pomeranči
vnučka nikdy nebyla
a tak umřela
spolu s paní.
nebe
mi
kdo si
vzal?
kdo si k sobě vzal mé nebe?
Přečteno 300x
Tipy 9
Poslední tipující: carodejka, adida, Holis, spare, maliska
Komentáře (3)
Komentujících (3)