BÁSEŇ

BÁSEŇ

Anotace: - Intimní sdělení -

Sbírka: Intimní sdělení

°°

tvá slova
jako podzimní listí
jejich posedlost
šalebným mámením
zlata i krve
šeptem splývavá harmonie
erotického šera

tvá slova
jako spadlé listí
bez svící
jen přísvit osamělých hvězd
zůstává opium průsvitných sárí
na ňadrech zralých dnů
. . .
tvá slova
ovlhlá dušičkovým smutkem
vyhřezlých bolestí
chovaných ve škatulkách strachu
že zítra už nepřijde
a nedotkne se tě ani stín
schlíplé minulosti
a nebude třeba prosnít chladné noci
aby se dalo žít . . .

ve tváři čtu ti
a defilé marnosti
v táhlých dozvucích
jako dým
dohořívajících ohnišť
krade se v tajemných smyčkách
při zemi
jako skrytý lovec
čekjící na kořist
v houštinách

nepřestáváš
marnivě doufat
že až se příště narodíš
snad bude líp

ale víš s určitostí
že ještě bude . . .
. . . třeba jen nějaké zítra . . . ? . . .

°°
Autor rolon, 01.10.2008
Přečteno 308x
Tipy 11
Poslední tipující: Myrja, Holis, spare, vapiti, Tacca, Lucie Teru, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Nebylo by dobré,
aby člověk VĚDĚL.
Pak by nemohl doufat,
věřit,
ani čekat na lepší den,
který právě nevědomky žije:-)

02.10.2008 17:05:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel