Básníkova duše
Anotace: Věčné téma, hnací motor, inspirace ... láska?
Plnicí pero vkládá do pravice,
na stole víno, modrý portugal.
Na papír v matném osvětlení svíce
básník svou duši znovu vyzpíval.
Co jeho duši beznadějně drásá
a srdce plní těžkou temnotou,
v co věří a co svými verši hlásá,
že jeho slova znějí prázdnotou.
Kam podělo se silné odhodlání
v tajemné noci slova proplétat,
v závrati prožít sladké milování
a pak svou duší něžné verše psát.
Náhlé a impulsivní rozhodnutí.
Svou duši ďáblu lásky zaprodat
nic na světě ho znovu nepřinutí.
Jen v sobě samém touží usínat.
Jak mocná droga však je milování
a jak té droze se ctí odolat,
když srdce zpívá, rozum však se brání.
A o čem by pak duše měla psát.
Plnicí pero vkládá do pravice,
na stole víno, modrý portugal.
Po sté teď svítí bledý plamen svíce,
po sté svou duši ďáblu zaprodal.
Přečteno 395x
Tipy 30
Poslední tipující: Tyssi, Bíša, Jenda P., vodnař, labuť, Woski, Myrja, poustevník Jirka, shakespeares, sýc, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)