Narkoman
Narkoman
Burácející vlak,
projíždí mu nad hlavou,
zima a průvan,
spojují se s únavou.
Na konci tunelu,
občas lampy záblesk,
v paprsku světla,
projde kočka, možná pes.
Tiše a bezduše,
po zdech se blíží,
spousta divných stínů,
co zhůry na něj shlíží.
Na stěnách cosi,
jako umění,
mělo by být nehnutě,
ale ve světle hned se přemění.
A pak ve tmě opět stíny,
létají a krouží dokola,
smějí se a řvou,
než mysl spánek povolá.
Spánek není,
jsou jen mdloby,
je nad slunce jasné,
že byly i lepší doby.
Brzy ráno v podchodu,
cosi jako lidské torzo leží,
nu což, o jednoho méně,
život už tak prostě běží.
Přečteno 437x
Tipy 4
Poslední tipující: Nikytu, Striptérka, Bíša
Komentáře (0)