Podzimní
Šepotá listí spadané
a hořce voní po ořeší
- ještě se lásko neznáme
a tápem stále -
...bolí … těší …
(Ve vlasech babí léto spí mi)
Šepotá listí spadané,
blýská se zlatem prstýnkovým
- ještě se lásko neznáme
a zabolíš-li, tak to povím
(paprsky raně podzimními)
Šepotá listí spadané,
vábí mě sytou barvou krve
- ještě se lásko neznáme,
podvacáté jak napoprvé
(mám v očích jiskry z konce září)
Šepotá listí spadané,
léta si do něj píšem vzkazy,
a až se lásko poznáme,
usnem jak milenci nazí,
(na ústech med
a podzim v tváři.)
Přečteno 404x
Tipy 39
Poslední tipující: adida, Albertinka, callowsick, Marfuša, el viento, Taog, Vacluvka, Vlk v rouše, shakespeares, La Suneteto, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)