ŠELEST . . .
°°
tvá slova
jako
podzimní píseň
jako
šelest opadaných žalů
okolo Tvého prahu
sípající dech
skomírajícího dne
bez radosti
jako nedopitá číše
dál zapomenutě
hyzdí ubrus po mamince
s kyticí uvadajících květů
a přesto
od svatého Sarkandra
slyším jak varhany zní
vznešený chorál proniká do ulice
chodec utlumí krok a naslouchá
i Árión s delfínem
tiší po želvách šplhající děti
Tvá slova
jsou jako podzimních ohnišť
štiplavý dým
po tváři rozmáznutá šmouha
pár zbytečných slz
a žádná modlitba
a žádná víra
že bude líp
jen šelest opadaných žalů
okolo tvého prahu
a nic víc . . .
.
Přečteno 323x
Tipy 11
Poslední tipující: Myrja, Noc17, Psavec, Holis, spare, Tacca
Komentáře (3)
Komentujících (3)