Barva chleba
Neumím se bít mečem
ani střílet kulometem ,
neumím ani sledovat prdelkové nitky
a putovat jako ony
sem , tam a zpět .
Mám jen ,
oči které vidí ,
nevysáté myšlenky
a pár zrníček v přesýpacích hodinách
..šílená otázka cizího dítěte
„Bude válka?“
Nebojte ,
zaplašila jsem ji lízátkem ,
balíčkem bonbónů
a jakousi ,
přívětivě nesmyslnou odpovědí..
Kdo však olízne moji slzu ,
( nebo vaši )
když stojím na stráži
ve stojaté vodě
s podraženýma nohama ,
v řetězech vypíjené krve
a čichám puch bahna
..písek se zatím sype a sype
netečně , pravidelně
a pohledem do budoucnosti
odkapává tři slova..
„Mám barvu chleba.“
Přečteno 270x
Tipy 26
Poslední tipující: Marfuša, Mbonita, Manon.H, Holis, 6thSun, j.c., Levandule, WhiteSkull, Psavec, labuť, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)