Svět bez rukaviček.
Anotace: Trocha filozofie a musíte hledat mezi řádky.
Byl jednou jeden dům
a v tom domě stůl
a na něm listy popsané.
Ty listy papírové
a pohádky tam snové
jsou kapky potrhané.
Co pohádky,
jak můžu nazvat tak
co vidím tam.
Ne zázraky,
ne princ a drak,
to vám povídám.
Hledej dnes kouzla
jak chceš a kde chceš
je asi nenajdeš.
Možná jen trochu zla
a k tomu tam nešť
padající déšť.
Déšť tichý
a déšť poklidný,
déšť plný tichých slov.
A vítr nijak poklidný
a možná trochu bezcitný
a krutý lidský lov.
Pak podívej se do nebe
a do oblak
a všude tam.
A pak se koukni na sebe,
sáhni na ten brak
bez rukaviček dam.
Co uvidíš,
co ucítíš,
když to uděláš?
Jen lidský svět
a tvrdý svět.
Ano, ten náš.
A nemysli
a rozmysli
si co uděláš.
Vždyť tenhle svět
přece dobře znáš.
Přečteno 277x
Tipy 3
Poslední tipující: Petbab, Bíša
Komentáře (1)
Komentujících (1)