Všední
Anotace: Suchá, chladná sobota a vy sedíte s nosem přilepeným u okna
Vytaženými žaluziemi procházím ulicí,
kolem chlad mžourá pohledy světel
a dotyků milionů domů
s panelovým plotem.
Paní v druhém patře myje okna,
dáma ve třetím si češe vlasy.
A hle! Támhle někdo skočil!
Zatímco si jiní zapalují šestou cigaretu,
dalším uletěl papoušek.
Na stropě mi rachtá popelářský vůz,
co přijel večer, místo ráno.
A koho to vlastně zajímá?
Kočka odnaproti vylezla na parapet
a protekla stropy činžáků
do Jižní periferie.
Přečteno 317x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Winnacott, Kapika, fuu, PoeziGirl
Komentáře (4)
Komentujících (4)