Stařena
Anotace: a po vás? a po nás?
- ulička, úzká
stařena sevřena
pomalu kráčí
s košíkem v ruce -
dlaň, její dlaň tvrdá
- smutky do úst vyryty jsou tence -
v sukni snad skryl se úděl sám
a stopy žalu na halence.
dlažba tvrdá
dvě tři podloubí
ve změti uliček
pokorná stařena
hlava skloněna
nemešká
nebloudí.
"Pojďte, pomohu vám paní"
mlčela. Nevěřila mi.
- drobné prsty skrčily se
a on se smál
ten nad námi či pod námi.
pomalu kráčí
s košíkem v ruce
zpod šátku v košíku
housátka ukryta
tři mrtvá housátka
stařena. samota.
pomalu sehnuta
sevřená stařena
(Blázni a pošetilci!
vy jí máte závidět!
vždyť po ní zůstane
alespoň tahle báseň...)
a po vás?
A PO NÁS?
Přečteno 365x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, Fish, adida, fialová, Psavec, sondulacek, 6thSun, Churry
Komentáře (3)
Komentujících (3)