člověk stal se člověkem

člověk stal se člověkem

Anotace: "báseň o člověku"

V těle duši má a v duši zmatek jen
to tělo krásné je, ale ta duše ne.
Bláhový to človíček co myslel si, že krásný je,
že krásu vždy nespatří okem lidským netuší,
že i život duše s duší může býti rozkoší.
Čas lekci za lekcí mu dává
a on tak i sám sebe, snad už rozpoznává.
Už jen pár chvil mu zbývá
a on smutně do zrcadla teď se dívá.
Slza v oku, bolest v srdci
nikdo nejde napomoci.
Pozdě zjistil sám,
co znamená být člověkem
Autor nečásek, 20.10.2008
Přečteno 227x
Tipy 2
Poslední tipující: Karmínka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu opravdové :-) Líbí se mi :-)

21.10.2008 10:01:00 | Karmínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí