Soucítím, dárcové života
Utíkal za Tebou,
roztrhával šaty
a pokryl jimi zem.
Žárlil na věci,
bál se lidí,
zvláště pak samoty.
Tys měla zamavát mu,
on stačil Tě podvést,
s dívkami tahal se,
s děvkami mazlil se
a ty věrná,
ach modlím se.
Zabít chtěl?
To nevíme.
Zemřít chtěl?
Každý den.
Nenávist,
hlasy v duši,
žádná radost.
Neřekl "díky".
Rok po roku,
hůř a hůře.
Jsem tu nyní,
lidská duše,
dívám se na něj,
poslouchám,
jak pláče.
Ztratil se v životě.
Onemocněl.
Berlemi jde dál a dál,
život pro něj neskončil,
dar mu dal,
nechal ho žít.
Bůh prý netrestá.
Však on byl zdráv,
nyní tolik let,
nezvedne svůj hřbet.
Přečteno 265x
Tipy 3
Poslední tipující: NikitaNikaT., blue
Komentáře (3)
Komentujících (2)