Bez domova
Namísto pod střechou pod hvězdami,
namísto peřinou novinami,
namísto lásky prázdné dlaně,
na srdci rány zotvírané...
Za družku svou má samotu,
sám stínem mezi všemi
a do tichého řinkotu,
sténá a křičí, pomozte mi...
A skoro nikdo neslyší...
a slova z úst mu vítr vzal,
sám sobě skrýší nejvyšší
a svět se točí, točí se dál...
Do stromu vrásky vyhloubil
déšť slz a špatných zkušeností,
jen střípky posbírat z těch chvil
a poznat zas lásku, poznat zas lásku a štěstí...
Dvě dlaně jako větve stromů , čekají stále na zázrak,
že obrostou listím, že zmizí ten mrak,
že po zimě se jaro vrací,
že obměkčí se slupky srdcí...
Přečteno 341x
Tipy 6
Poslední tipující: BARBYE, Simísek, sluníčko sedmitečné, Bíša
Komentáře (1)
Komentujících (1)