Bolest
Až z nejhlubších to srdcí,
do nebe volající slova zní,
bez strasti není osvobození,
s útěchou umírám se ctí.
Skrz mráz ze zad přichází,
na kříži bolestivá jak harpyje,
s prsy až po kolena ladná je,
ale vůbec nic k dokonalosti neschází.
K mozku, k dění všeho světa,
jen pavučinky své natahuje,
každý dělá to co chtěla,
a duši, duši jen z kůže stahuje.
Bolest, bolest uprostřed srdce,
ze zklamání, z neznalého to slova,
snad úsměv na tvářích může znít,
bolest, bolest nikdy neutichne.
Budiž…
Přečteno 279x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša, WhiteSkull, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (0)