SLYŠÍŠ ZPĚV
°
okny dere se přísvit
tápající slepec radosti
krčí tvář do úsměvu
snad omluva za překvapivé probuzení
snad trocha nevinného studu
možná podvědomá přítomnost laskavého dobra
zahalená v přitlumeném tichu
. . . očekávání . . .
obličej stulený v teplých ňadrech ženy
dávný zvyk pozapomenutého dětství
klid po těle i v duši
jistota láskyplného bytí
s ozvy srdečního rytmu
proznívajícího myšlenkami
slyšíš zpěv Lásky znít
tichý chorál všech jejích melodií
slyšíš v prsou té usínající
jejíž prsy odkojily naše děti
slyšíš jejich pláč i smích
vnímáš vůni jejích snů i milování
tresť životodárného
vdechuješ zjitřeným chřípím
. . .
vzácná chvíle vědomí o všem
co představuje jak úchvatné je žít . . . !
°
Přečteno 417x
Tipy 27
Poslední tipující: Vlk v rouše, Myrja, Romana Šamanka Ladyloba, vapiti, Holis, Psavec, Jin, Mbonita, Květka Š., sondulacek, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)