Válečník
Anotace: O králi nebo jiném mocném muži
Vyhlížel z věží, i
z kamenných arkýřů,
vítězné návraty
znavených rytířů
Pln pýchy zval si vždy
k hostině do sálů
početné zástupy
snaživých maršálů
Nechal si vyprávět
o zprávách z území,
jež lehla popelem,
srovnána se zemí
Neptal se po lidech
pohřbených v sutinách,
slýchal jen o žezlech,
zlatu a korunách
Portrét měl na minci
i známce poštovní,
vydával zákony
světské i duchovní
Sám sebe přesvědčil
blábolem verbálním,
že lidu otcem je,
kodexem morálním
Do dějin vstoupit chtěl
s přídomkem Veliký -
jen krve obraz zbyl,
strachu, a paniky.
Přečteno 329x
Tipy 22
Poslední tipující: ziriant, Romana Šamanka Ladyloba, Churry, Isobel, kouzelníček, Bíša, jedam, Psavec, hanele m., Mbonita, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)