Svíčka
Anotace: Myslím, že je to docela povedená básnička (teda myslím, nevím jak se bude líbit vám)a je tak trochu o něčem jinym než skoro všechny mé ostatní básničky..
Sbírka:
Starší pošetilé básnění
V temném pokoji o půlnoci,
musíme báti se zlé moci.
Na stole je zapálená svíce,
její plamen svítí stále více.
Plápolá z jedné strany na druhou,
když se zastaví,
tři zvláštní zjevení se okolo ní seběhnou
a zasněně něco zpívají..
Zpívají o kráse,
na kterou každý dívá se..
Zpívají o světě,
na kterém žíti nedá se..
Nakonec zpívají o lásce,
kterou má jen ten, kdo o ní bojuje
a jen ten, kdo druhého upřímně miluje..
Zpívala krásně a dlouho,
i když to přišlo jak chvíli pouhou.
Zpívala dokud nezhasla svíčka,
pak už byla jen tma..zmizeli..
také šla někam zavřít svá víčka..
Přečteno 305x
Tipy 3
Poslední tipující: NikitaNikaT., Petbab
Komentáře (1)
Komentujících (1)