Octomilkám závidět
Anotace: Vše důležité máme v životě zadarmo.
Na listě malá octomilka
nevěří v barvu zelenou
Nevědomost sladká je jako
nektar květů jabloně
Těší ji ta krásná chvilka
Ví snad, že na něčím balkóně?
Uložila se...
Jak čas zřel ji tiše schoulenou
mrazem semknul ji ta malá křídla
Jak prožila svůj pouhý den?
............................
Na zábradlí mladý muž
nevěřil v lásku zrozenou
Nevědomost...
Trpká jako prošlé víno asi
Bez vzpomínek na ty časy
Neviděl...místo slz jen černá tuš
uvnitř duši zrazenou
Skočil...
Jak ďábel zřel ho trhati si vlasy
v sedě na tom chladném železe
semknul jeho víru v pravdu
do okovů vlastní zkázy
Vzdal se svého života.
Malá octomilka na nebi
záviděla mu tu volbu.
Ani v její prosté duši
nenašla by se nicota.
Přečteno 273x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša, střelkyně1
Komentáře (1)
Komentujících (1)