Metafory II.
Šije se mnou čert,
pomáhá mi s oblekem
pro jeho luciferské
Veličenstvo
Nebuď labuť,
změň se v člověka
Má jiskru v očích,
rychle ať nechytne
a nevypálí jí zrak
Mezi slepci jednooký král,
škoda pro ty, kdo nejsou
urozeného původu
nic nevidí
Stromy mají uši
usekejte je
ať neslyší
vzdychající vítr
Jsem bílou vránou,
ty černé jsou
mým peřím
naprosto nezaujaté
Hlodají mě výčitky,
snad se do mě nepustí
i myši
Jsem jedno velké ucho,
nemám tvář, ale slyším
spadnout i pírko
Komentáře (0)