Válka v člověku.
Anotace: Jedna možná trochu drsnější z nedávných časů, které se nekonečně protínají do současnosti...
Válka v člověku.
Jako by hledala žvýkačku s nejvytrvalejší chutí
pobýhá ztracená zebra z rozbombardovaného ZOO parku
po sutinách domů
a je na nich stejně absurdně doma
jako člověk
který ještě nezapomněl své jméno
co dostal ve chvíli
kdy si sotva stačil poprvé ocucat paleček
na pečlivě vyvařeném prostěradle
v starostlivém pohledu své milující matky...
Loni
v Siera Leone
pronesl člověk poslední slova :
"Abyste mě nezastřelili..."
a pak dostal ochutnat
trošku ze zásobníku
a filmař se mohl přesvědčit
že optika jeho kamery
umí skutečně zaostřit
i padající předmět.
Komentáře (2)
Komentujících (2)