Uhol pohľadu
Anotace: s nepriateľom sa zmier, použijúc uhlomer
Spriada pavúk svoju sieť
lepšie na nej nevisieť
Je to z pomsty, od hladu?
Nastav uhol pohľadu
Bezpečnostná kontrola
vyzliekli by dohola
Súdiť podľa dokladu?
Nastav uhol pohľadu
Tí sú dobrí, hentí zlí
prostrední už vymizli
Nemáš na to náladu?
Nastav uhol pohľadu
Vyrieši sa všetko, hneď
stačí zobrať skúmavku
neviem jej prísť na meno
nájsť tak vhodnú nadávku
Mať tak guráž vyfackať
toho, kto si zaslúži
Utekám spod odkvapu
zrazu stojím v kaluži
Vedieť plávať v šírom mori
teórii a dohadov
kruh tej našej modrej gule
poskladaný z uhlov pohľadov.
Komentáře (0)