Veronice
Hledala jsem mezi regály - plyšáky, svíčky hrnečky..
marně jsem sahala po věcech, jenž by nezůstali zapomenuty..
přec jen .. hrneček, ten se rozbije přání zkounčí v šuplíku ..
a pak při úklidu - časem - v odpadkovém košíku..
nevědomě odpadne - k reciklaci ..
A tak otřepanou frází básníků, co loví rýmy v šuplíku,
opráším vzpomínky kdy ty a já ..
byli jsem více než-li dva..
byli jsme jeden ..
Sestřenice - rozveď to slovo zdlouhavé,
všechny ty věci, co schované
jsou v těch pár písmenek jenž tvoří slovo,
však takovou váhu pro nikoho
-nemá-
pro mě ale ano ..
Sestřenice - odvozeno od slova sestra - tys byla ale více,
a ač koncovka slabik, končí ř a pak "slovem" nice.
Bylas a jsi mi navždy sestrou,
a já věřím že spojena mi budeš cestou ..
celého života.
Teď k slovu "nice" v překladu hezký - jistě to význam má.
Jen vzpomeň si, kolik slov na to končívá.
Nevíš? Tak například - válečnice, bojovnice, nezbednice,
uličnice, poručnice, útočnice ..
- Jsi ty-
Jsi moje skříňka vzpomínek ..
Jsi mým záchranným kruhem..
Jsi kusem mého já ..
Jsi to ty kdo sourozencem mi byl a je..
-Veroniko-
V - věrná co nikdy nezapomene
E - energie jenž v tobě je
R - radost co druhým přinášíš
O - oběť jenž pro blaho druhých položíš
N - nestálá jako noční nebe
I - inteligentní (víc jak já) což me irituje :)
K - klidná jak hladina v bezvětří
A - Amazonka co v boji padlé ušetří..
Radši konec .. všechno nejlepší ..
Mám tě ráda
Přečteno 292x
Tipy 15
Poslední tipující: Anne Leyyd, cevert, carodejka, excited, Psavec, vapiti, Iwushak..., 6thSun, enigman, Bíša, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)