Princezna

Princezna

Anotace: klasicky pohádková s poučením

Pohádkové trio vyšlo do světa
cestou trnitou, mezi hory, řeky, kopce
šel Honza, princ a popleta
do království znající jen psy a kotce

Zachránit princeznu měli v plánu
porazit vtipem krvelačné pány
vloudit se potají do tmavého hradu
přemoci pekelné psy a jejich tři hlavy

Však trhlinka vyskytla se v jednom bodě
zrovna v princeznině záchraně
přitom měli na pobřeží nachystány lodě
odměna kápla by jim do dlaně

Nemilosrdně vyhnala je na bouřící moře
bez horoucí lásky i drahého pokladu
ať putují si k jiné zakleté hoře
ona čeká na lva, lorda co přiletí na hadu

Poučení bývá mnohdy velmi drahé
dražší než lecjaká zlatá odměna
V co doufáš může být i nebezpečné
víc jak zlo, škodík či neznámý trumbera
Autor Rubeus, 03.11.2008
Přečteno 317x
Tipy 1
Poslední tipující: sondulacek
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel