Neschovávej krásu !!!
Anotace: Óda na krásu proti hlouposti pruderie nábožeství.
Neschovávej krásu !
Neschovávej krásu svou ženo
je to krása pomíjivá
Neschovávej krásu svou ženo
je to krása krás - je živá
Neschovávej krásu svou ženo
krása v skrytu není krásou
Neschovávej krásu svou ženo
krása v skrytu je jen bídou
Bídou ducha
Bídou lidí
kteří jako zabedněnci
buď tu krásu nevidí
nebo z hlouposti
se za ni stydí
Neschovávej krásu svou ó ženo
Krása mládí má svůj půvab
Krása zralosti je poklad
Krása stáří-něžné moudrosti je klad
Každé z těchto krás dej jiný háv
nikdy ji však neukrývej ó ženo
krása ve tmě není krásou
ale trestuhodný stav !!!
Komentáře (0)